miercuri, 19 august 2009

Realitatile sunt si ele… fantezii

Iata unul dintre acele citate care pe care eu le clasific ca fiind capabile sa “ridice storurile” pentru a mai intra un pic de lumina. Sper ca acesta sa va faca sa ramaneti in loc ridicand usor din sprancene, dumirit-nedumirit, mirat. Cititi-l cu atentie!

„We, as a species, exist in a world in wich exist a myriad of data points. Upon this matrices of points we superimpose a structure and the world makes sense to us. The pattern of the structure originates within our biological and sociological properties.” (Acest citat il puteti gasi in cartea „Space-Time Transients and Unusual Events” scrisa de Persinger su Lafrenier (Laboratorul de Neurostiinte Conportamentale, Laurentian Univeritsity, Ontario, Canada).

adica:

"Noi, ca specie, existam in aceasta lume in care se afla o imensitate de fapte (clipe punctuale). Peste aceasta matrice de clipe punctuale suprapunem o structura si lumea are apoi sens pentru noi. Modelul acestei structuri isi are originea in insusirile noastre biologice si sociale. "(Nota traducatorului:prin biologic si social se intelege innascut si invatat… si cum multi oameni de stiinta precum Dr.Bruce Lipton au aratat explicit ca ceea ce numim “innascut” este modelat de ceea ce “invatam”, putem considera originea acestei structuri exclusiv in insusirile sociologice).


M-as bucura nespus ca cei care ajung in cabinetul meu sau participa la trainingurile pe care le tin sa intelega din ce adanc provin aceste cuvinte fiindca acesta este miezul psihoterapiei: sa reinvatam sa privim matricea de clipe punctuale printr-o alta structura. Dincolo de asta, dezvoltarea fiintei noastre presupune insa mai mult de-atat: sa devenim constienti de insasi structura prin care privim matricea de clipe punctuale….. si atunci nu vom mai avea nevoie de ea.

Clipe punctuale inspirate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu