sâmbătă, 29 august 2009

Ministerul Sanatatii si emotiile turbulente…

Chiar daca urmeaza formula picaturii chinezesti, spotul “evitati consumul excesiv de sare, zahar si grasimi”, cicalitor prin frecventa de aparitie in media si incomplet ca informatie, este totusi de notat.
Rog toti parintii sa ciuleasca bine urechile in beneficial copiilor lor si toti medicii, psihologii si psihoterapeutii sa cimenteze pentru totdeauna in propria contiinta profesionala termenul de “toxine energetice” si sa il aibe in vedere atunci cand o persoana li se adreseaza cu afectiuni precum: agitatie psihomotorie, dureri persistente la nivelul capului sau muschilor, stari de iritabilitate si chiar Depresii si Anxietati (nu intamplator le notez pe acestea cu litere mari; ele afecteaza vietile multor oameni care in fapt se otravesc, fara sa stie, cu tot felul de substante, dupa cum veti intelege imediat), cresterea in greutate, oboseala cronica, scaderea capacitatii meomoriei…. Si astea trebuie sa recunoasteti ca sunt chiar simptome de care se plange multa lume!
Dr. Roger Callahan, fondatorul Terapiei Campurilor de Gandire (Thought Filed Therapy) a descoperit ca simptomele psihice tratate prin orice metoda revin daca pacientul a fost expus la anumite substante. Mai mult de atat, Gary Craig, autorul EFT – Tehnica de eliberare Emotionala, a aratat ca exista clienti care nu pot beneficia de tratament daca se afla sub influenta unor astfel de substante, denumite “toxine energetice”. Ele nu sunt substante nocive din punct de vedere nutriv ci din punct de vedere energetic. Printre acestea se numar cafeina, tigarile (inclusvi inhalarea  fumului), faina, malaiul (asta inseamna inclusiv paine, produse de patiserie, paste fainoase, mamaliga), zaharul rafinat (eu sunt una dintre persoanele cu slaba toleranta la toate produsele care utilizeaza zahar rafinat) si pentru unele persoane chiar detergentii.
Toate aceste cuvinte nu sunt doar filosofie din moment ce fara sa va dati seama ele pot fi cauza cefaleelor cronice, a oboselii cronice, a starilor de iritabilitate si agitatie psihomotorie (atentie diagnosticul de ADHD care adesea se stabiliste in urma unor sondari si investigatii insuficiente), stari depresive in tot spectrul de la usor la grav, nevroze (atentie la diagnosticul de Pavor Nocturn!), anxietati (inclusiv tot felul de fobii), dificultati de respiratie sau iritabilitatea ochilor. In general orice procese de vindecare sunt mult incetinite datorita toxinelor energetice.
Din fericire exista si solutii! Prima dintre ele este desigur eliminarea tuturor acestor substante enumerate si reintroducere expunerii la acestea treptat, cate o substanta pe rand, pentru a putea verifica reactia la aceasta. In pasul doi puteti apoi apela la taparea diferitelor puncte de acupunctura date de EFT – Tehnica Eliberarii Emotionale. (pentru cei care nu au aplicat aceasta tehnica inca, puteti gasi procedura la www.bb-group.ro/eft)
Recent am aflat de o metoda denumita simplu “testul pulsului” pe care dr. Coca (1875-1959), alergolog, il realiza pentru a descoperi substantele care declansau reactii pacientilor sai si care poate fi de asemeni folosit pentru a afla ce reprezinta pentru dumneavoastra o toxina energetica. Am facut rost si de carte scrisa de acesta si care va sta desigur la dispozitie….
Pentru o dezvoltare individuala fara toxine energetice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu